Paperless werken door raadsleden Nijmegen

Gisteren verscheen op Webwereld het bericht dat de gemeente Nijmegen haar raadsleden de keuze geeft om paperless te gaan werken op de Ipad. De gemeente Nijmegen is niet alleen en steeds meer gemeenten, provincies en bestuursorganen bieden deze optie aan hun werknemers. Er wordt beweert dat men door paperless te gaan werken men per werknemer ‚ā¨106 op jaarbasis kan besparen.

Belangrijk in deze ontwikkeling is het programma iAnnotate. Na het zien van de video op youtube kan ik me zelf ook beter voorstellen paperless te gaan werken. Enkele voordelen die naar boven komen is dat men makkelijk kan markeren en deze stukken ook makkelijk terug kan vinden. Nadeel blijft wel dat je niet tegelijkertijd naar verschillende stukken kan kijken en dat de leesbaarheid vooral in zonlicht minder goed is. Ook is het belangrijk voor organen zoals de gemeente om goed na te denken over de beveiliging en archivering van documenten. Voor als nog is hier nog wel werk aan de winkel.

 
Bron: Webwereld
 

About admin

Al van jongs af aan een voorliefde voor gadgets. Ik zie gadgets niet alleen als een leuk speeltje, maar vooral ook als iets wat mijn leven makkelijker moet maken. Vanuit dit opzicht eis ik ook veel van mijn gadget. Maar bij de aanschaf let ik wel altijd ook op de prijs en zal dus niet zomaar een meerprijs betalen voor nutteloze functies.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Paperless werken door raadsleden Nijmegen

  1. Bedankt voor de interessante informatie

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.